arhiva HOME  ENGLISH saflogo
39. REVIJA U ČAKOVCU

Podjelom nagrada, u nedjelju 10. lipnja završena je
39. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva djece i mladeži.Na Reviji, koju su organizirali Hrvatski filmski savez i ŠAF Čakovec, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i športa Republike Hrvatske, Međimurske županije i Grada Čakovca, svojim je filmskim odnosno videoostvarenjima sudjelovalo preko 230 mladih i četrdesetak voditelja iz cijele zemlje.
Na Svečanom otvaranju Revije goste i domaćine pozdravili su Aleksandar Makovec, gradonačelnik Čakovca i dr. Hrvoje Turković, predsjednik HFS. Uslijedio je kratak ali efektan nastup članova čakovečke VIVONE, koji su izveli nekoliko plesnih točaka na glazbu iz poznatih filmova, a zatim je Petra Vidović, dugogodišnja članica ŠAF-a, proglasila Reviju otvorenom.

Žiri u sastavu: Mira Kermek-Sredanović (predsjednica), Maja Flego, Mato Kukuljica, Joško Marušić i Stjepko Težak odabrao je ukupno 44 filma koji su bili prikazani u četiri revijske projekcije.
Nagrade su ovaj put dodjeljivane po kategorijama i to:
za igrani film, dokumentarni, animirani i u otvorenoj kategoriji. Osim nagrada službenog žirija, svoj sud o filmovima dali su i prisutni autori i to u dječjem žiriju i žiriju mladih.
Na kraju, podjeljen je popriličan broj nagrada, a najviše ih je otišlo u Šibenik, odnosno ostalo u Čakovcu.

Kompletan prikaz nagrada može se vidjeti na stranici
NAGRADE a nastup ŠAF-a na ŠAF NA 39. REVIJI

Osim projekcija, održan je i Okrugli stol na temu
FILMSKE i VIDEORADIONICE, koji je vodila dr. Mira Kermek-Sredanović, zatim razgovor mladih autora s Joškom Marušićem, te poludnevni izlet na Muru u Sv. Martinu na Muri.
U posebnoj projekciji, održanoj u petak nakon otvaranja Revije, predstavili su se i članovi varaždinske VANIME, koji ove godine obilježavaju 15. obljetnicu rada.

plakat revije

vivona
plesna skupina VIVONA

piknik na muri
prelaz skelom preko Mure

šafice
ekipa filma OPSESIJA neposredno nakon podjele nagrada

ŠKOLA ANIMIRANOG FILMA ČAKOVEC
Trg Republike 1, 40000 Čakovec, Croatia tel/fax: 385 40 310 458 e-mail: saf@ck.t-com.hr