radionica HOME  ENGLISH saflogo
IFR

Na 13. internacionalnoj filmskoj radionici, održanoj od 4. do 11. lipnja 2006 godine, sudjelovalo je dvadesetak djece - troje iz ruskog grada Yaroslavla, te Šibenika, Vrsara, Zagreba, Dubrave, Varaždina i Čakovca. Oni su uz pomoć voditelja, Andreya Kouleva iz Bugarske i Jean-Luc Slocka iz Belgije ostvarili dva kratka animirana filma (STRUDLSAFt, u tehnici crteža na papiru i kompjutorske obrade i TOONS IN TOWN, rađen u kombinaciji videa, animiranih fotografija i kolažiranih likova). Oba filma prikazana su na svečanoj projekciji posljednjeg dana radionice, odnosno u okviru programa 44. revije. Tom prigodom voditelji su mladim sudionicima radionice uručili priznanja za njihov rad i zalaganje.

Voditelji radionice čakovečkoj su se publici predstaviti u posebnom filmskom programu, koji je bio održan u četvrtak, 8. lipnja u 20 sati (nakon 1. revijske projekcije).

Za vrijeme trajanja radionice (i Revije) u izložbenom prostoru Centra za kulturu bila je postavljena izložba ilustracija, plakata i crteža iz filmova poznatog mađarskog animatora Petera Szoboszlaya (voditelja Internacionalne filmske radionice 2002. godine). Izložba je odmah nakon radionice premještena u Zagreb i postavljena na Svjetskom festivalu animiranih filmova.

Andrey Koulev rođen je 16. lipnja 1973. godine u Sofiji (Bugarska). 1991. je diplomirao na Nacionalnoj umjetničkoj akademiji (ilustracije), a zatim je diplomirao i filmsku i TV režiju na Akademiji za kazalište i film, u klasi profesora Vladislava Ikonomova.
Iz tog perioda su njegovi filmovi: "The Lovers", "Some Important Stories Told Around A Table" (TV, "The Locksmith" i drugi.
Andrey Koulev režirao je i animirao film "Reflection" koji je 1996. godine u Varni dobio nagradu za debitantski film. 1997. on je jedan od pobjednika MTV natječaja "Minute Cinema". Napisao je i režirao "Full Moon". 2003. godine producirao je i režirao animirani film "Poet and Pegasus", koji je napisao Hristo Ganev.
Sudjelovao je na izložbama karikatura u Bugarskoj, Turskoj, Norveškoj, Kanadi, Italiji i Japanu. Autor je mnogih postera za kazališne predstave i filmove, te TV spotova. Njegovi radovi objavljivani su u mnogim bugarskim novinama, a ilustrirao je i preko 30 knjiga. Od 1990. ilustrira književni časopis "Ah, Maria".
Režirao je i kazališnu predstavu "The Night of Helver" from Ingmar Wilkist u nacionalnom kazalištu "Ivan Vazov", a radio je i animaciju za kazališnu predstavu "The Cuckoo" u režiji Elin Rahnev.
Režirao je TV "The House" (27 min), koji je 2004. godine dobio nagradu Galya Batchvarova na "Golden Chest Festivalu".
Trenutno radi na posljednje tri epizode seriala "The River".

IFR
izrada likova iz kolaža za film TOONS IN TOWN

andrey    jl
voditelji radionice
ANDREY KOULEV                 JEAN-LUC SLOCK

IFR
snimanje fotografija (pozadina) za film TOONS IN TOWN

IFR
Matija Resman, najmlađi sudionik radionice

ifr5
Vladimir Ischuk svira glazbu za STRUDLSAFt
IFR
podjela priznanja nakon svečane projekcije
TOONS
TOONS IN TOWN
IFR
STRUDLSAFt
   
2011>>> 2010>>> 2009>>> 2008>>> 2007>>> 2005>>> 2004>>> 2003>>> 2002>>> 2001>>> 2000>>> 1999>>>
ŠKOLA ANIMIRANOG FILMA ČAKOVEC
Trg Republike 1, 40000 Čakovec, Croatia tel/fax: 385 40 310 458 e-mail: saf@ck.t-com.hr