radionica HOME  ENGLISH saflogo
ifr_logo

Još jedna filmska radionica uspješno je privedena kraju.
Uz stručnu pomoć renomiranih animatora FUSAKO YUSAKI, japanske autorice animiranih filmova, koja već godinama živi i radi u Italiji, i DANIELA ŠULJIĆA, mladog hrvatskog animatora, djeca iz Karlovca, Bjelovara, Zaprešića, Osijeka i Monfalconea (Italija), te tri članice ŠAF-a, u nepunih su tjedan dana ostvarila dva kratka animirana filma.Prvi je film FRULA, realiziran u tehnici animacije plastelina (grupa gđe. Fusako) a drugi ŠALE NA STAKLU u tehnici animacije crteža na staklu (grupa Daniela Šuljića). Oba filma prikazana su na svečanoj projekciji, zadnjeg dana Radionice, zajedno s ovogodišnjim filmovima ŠAF-a.

Kao što je to već uobičajeno, u četvrtak, 21. lipnja održana je projekcija filmova Fusako Yusaki i Daniela Šuljića, a petak je proveden na tradicionalnom pikniku u Sv. Martinu na Muri.
Radionica je organizirana uz finacijsku i organizacijsku pomoć Hrvatskog filmskog saveza, te Međimurske županije i Grada Čakovca.

FUSAKO YUSAKI je rođena u Japanu, gdje je 1960. diplomirala kreativni dizajn. Pobjedivši na međunarodnom natjecanju 1964., trajno se seli u Milano i ondje pohađa Akademiju likovnih umjetnosti.
Proširujući svoja istraživanja trodimenzionalnog prikaza, s posebnom je pažnjom proučavala koncept metamorfoze, primjenjujući ga u animiranim filmovima i koncentrirajući se pritom uglavnom na uporabu plastelina.
Godine 1989. imenovana je u žiri Međunarodnog filmskog festivala u Annecyu (Francuska), godinu dana kasnije u žiri Festivala u Hirošimi a prošle godine bila je član žirija Svjetskog festivala animiranih filmova u Zagrebu.
Kompletni serijali njezinih animiranih filmova uključeni su u zbirku Muzeja suvremene umjetnosti "Hara" u Tokiju.
Fusako Yusaki predaje trodimenzionalnu ilustraciju na Europskom institutu za dizajn.

DANIEL ŠULJIĆ, rođen 1968. godine, diplomirao je na Visokoj školi primjenjenih umjetnosti u Beču 1997. godine.
U svom stvaralaštvu filmove je najčešće kompletirao potpuno samostalno. Dobitnik je više nagrada na domaćim i stranim festivalima, (jedna od posljednih za "Film s djevojčicom", na nedavno održanom Festivalu u Dresdenu u Njemačkoj).
Njegova filmografija uključuje: "Evening star" (1993.), "Walz" (1994.), "Leckdonalds" (1995.), "Highway 59" (1996.), "The Cake" (1997.), "Sun, Salt and Sea" (1997.) i "Film s djevojčicom" (2000.). Radi u specifičnoj animacijskoj tehnici crtanja bojom na staklu.

zajednička
Sudionici Radionice neposredno pred početak projekcije
filmova Fusako Yusaki i Daniela Šuljića

 

frula
kadar iz filma FRULA

šafice
Raspjevane šafice...

željka
Priprema kadra za film ŠALE NA STAKLU

piknik
... i gladni voditelji na pikniku

2011>>> 2010>>> 2009>>> 2008>>> 2007>>> 2006>>> 2005>>> 2004>>> 2003>>> 2002>>> 2000>>> 1999>>>
 
ŠKOLA ANIMIRANOG FILMA ČAKOVEC
Trg Republike 1, 40000 Čakovec, Croatia tel/fax: 385 40 310 458 e-mail: saf@ck.t-com.hr