radionica HOME  ENGLISH saflogo
ifr_logo

Na 7. Internacionalnoj filmskoj radionici, organiziranoj uz pomoć Hrvatskog filmskog saveza, Grada Čakovca i Međimurske županije, sudjelovalo je ukupno 25 djece i mladih iz Australije, Slovenije, Šibenika, Rijeke, Osijeka, Zaprešića, Zagreba i Varaždina.

Oni su uz pomoć istaknutih animatora, Davida Ehrlicha iz
SAD-a i Františeka Jurišiča iz Bratislave (Slovačka),
ostvarili dva animirana filma u tehnikama animacije crteža na papiru (FACE MORPHS / TRANSFORMACIJA LICA) i plastelina
(PLAY WITH CLAY / IGRA S PLASTELINOM), ukupne dužine trajanja od preko 7 minuta.
Osim poprilično napornog rada na stvaranju filmova, sudionici Radionice su zajedno sa članovima ŠAF-a proveli i jedan relaksirajući dan na tradicionalnom pikniku održanom u Seoskom turizmu Goričanec u Sv. Martinu na Muri.

plastelin
IGRA S PLASTELINOM

na skeli

face morphs
TRANSFORMACIJA LICA

Za vrijeme održavanja Radionice organizirana su i tri zanimljiva filmska programa:

- u utorak, 27.06.
ANIMIRANI FILMOVI
DAVIDA EHRLICHA I FRANTIŠEKA JURIŠIČA, te
IZBOR FILMOVA IZ ARHIVA ASIFA-e
- u četvrtak, 29.06.
SOCIJALIZACIJA BIKA?
slovenski cjelovečernji animirani film
- u subotu, 01.07.
SVEČANA PROJEKCIJA
u povodu 25. obljetnice ŠAF-a, u okviru koje su prikazani i filmovi sa ovogodišnje Radionice

O voditeljima Radionice:


František Jurišič
Rođen je 1942. godine u Nitri, Slovačka. Diplomirani arhitekt, od 1975. godine radi na realizaciji animiranih filmova, ponajviše za potrebe programa Slovačke televizije namjenjene djeci i mladima. Trenutno predaje animaciju na Fakultetu za film i televiziju pri Umjetničkoj akademiji u Bratislavi. Režirao je preko sto animiranih filmova. Autor je nekoliko animiranih serija priča za laku noć i bajki za najmlađe, neke od njih nagrađivane su na raznim međunarodnim festivalima animiranog filma. 1994. godine sudjelovao je na međunarodnoj filmskoj radionici u Annecyu.

David Ehrlich Dugogodišnji prijatelj šafovaca i čest gost Čakovca. Živi u Vermontu (SAD), a zadnjih nekoliko godina predaje animaciju na koledžu u Dartmouthu. Animacijom se bavi preko dvadeset godina, kroz koje vrijeme je ostvario niz apstraktnih animiranih filmova koji su prikazivani na svim najznačajnijim festivalima animiranih filmova u svijetu. Od 1988.godine član je predsjedništva, a od 1991. godine i podpredsjednik ASIFE (svjetsko udruženje animatora). Organizator je i voditelj brojnih filmskih radionica u Americi i svijetu i organizator raznih međunarodnih filmskih
projekata za djecu i odrasle. Napisao je preko pedeset tekstova o svojim iskustvima u radu s djecom, o holografskim projektima i autorima animiranih filmova. Do sada je vodio tri Internacionalne filmske radionice (u Čakovcu 1986. i 1988., u Dunjkovcu 1984.), a 1994. sa šafovcima je ostvario film za međunarodni projekt "You don't have to..."

 

Mirko Škoc, Zaprešić:
Dvanaest mi je godina i dolazim iz Foto-kino-video kluba Zaprešić. Postižemo izvanredne rezultate na natjecanjima filmskog stvaralaštva pa smo tim povodom pozvani u Čakovec. Ovim se natjecanjima može pokazati zanimljivost medijske kulture. U čakovečkom Centru za kulturu radimo animirane filmove koji će, nadam se biti prikazani i široj javnosti.

Tomislav Josipović, Zaprešić:

Također sam član FVK Zaprešić, već tri godine. Ovdje se bavim crtanim filmom, odnosno apstraktnim transformacijama čovjeka u predmete i obratno. Gostoprimstvo domaćina i entuzijazam stručnog vodstva čini mi boravak u Čakovcu veoma ugodnim.

Nilgun Iydilli, Australija:
Imam 17 godina, a dolazim iz predgrađa Sydneyja.Ovo mi je treći dan na Radionici i mogu reći da sam vrlo sretna što mi se pružila mogućnost da dođem u Čakovec. Naučila sam kako se pokreću crteži, kako se animira. Nacrtala sam čovječje lice iz kojeg izlazi duh i vraća se u svoju čarobnu bocu.

David Ehrlich, voditelj, SAD:

Iskreno sam uživao radeći u ŠAF-u po peti put od 1984. godine. Sve je organizirano na najbolji mogući način, uključujući i prekrasan piknik. Svi moji učenici ostvarili su izuzetnne filmove, koje ću s ponosom pokazivati u svakoj prilici. Sretan sam što sam radio s takvim profesionalcima kao što su to
František Jurišič, Edo i Jasna. Nadam se da ćese ova radionica i u buduće organizirati i da ću opet imati prilike doći raditi u prekrasan Čakovec i najbolju radionicu na svijetu.

 
2010>>> 2009>>> 2008>>> 2007>>> 2006>>> 2005>>> 2004>>> 2003>>> 2002>>> 2001>>> 1999>>>
ŠKOLA ANIMIRANOG FILMA ČAKOVEC
Trg Republike 1, 40000 Čakovec, Croatia tel/fax: 385 40 310 458 e-mail: saf@ck.t-com.hr