arhiva HOME  ENGLISH saflogo
RADIONICA U OŠ KURŠANEC

Radionica u OŠ Kuršanec održana je od 27. do 31. ožujka 2000. U radu je sudjelovalo dvadesetak učenika nižih razreda, koji su za pet dana marljivog rada ostvarili svoj prvi crtani film CIRKUS.
Kako je sve to izgledalo, možete vidjeti iz priloženih fotografija, a evo i izjava nekolicine mladih sudionika:

Marijana Lastavec, 3b:
Radila sam dio filma o dva akrobata koji su izvodili skok na njihaljci. Bojanje je lakši dio posla, a teže mi se činilo izrađivanje crteža pomoću predloška. Mislim da je naš film bilo teže napraviti nego one koje gledamo na TV. Radionica je lakša od nastave, ali je vrlo važno biti pažljiv.


Mirela Mavriček, 4b:
Prva ideja bila mi je da radim film o žongleru, no netko je to već odabrao pa sam odlučila animirati cirkuski sat koji
izvodi točku s loptom. Teško je raditi pokrete jer se ne smije pogriješiti. Dobro je što smo imali kompjutor na kojem smo mogli vidjeti da li smo dobro napravili crteže. Voljela bih da se na filmu čuju i glasovi junaka, a ne samo glazba, kao na filmovima s TV-a, no za njih treba napraviti puno više crteža.


Mateja Polak, 4a:
Prvo što sam nacrtala bio je šešir s cvjetićima, no učitelj je predložio da razmislim što dalje s tim i iz tog crteža je nastao dječak-klaun koji na kraju odleti uz pomoć tog šešira. Na radionici mi je bilo lijepo i neobično jer nije teško kao na nastavi, a ipak se sve događalo u školi.


u razredu

animiranje crteža

crtež iz filma   voditelj   crtež iz filma
   
ŠKOLA ANIMIRANOG FILMA ČAKOVEC
Trg Republike 1, 40000 Čakovec, Croatia tel/fax: 385 40 310 458 e-mail: saf@ck.t-com.hr