arhiva HOME  ENGLISH saflogo
25 GODINA ŠAF-a

Svečanom projekcijom i predstavljanjem Monografije ŠAF-a, u subotu 01. 07. završena je ovogodišnja Internacionalna filmska radionica u okviru koje je održana i proslava 25. obljetnice ŠAF-a.

Na predstavljanju Monografije ŠAF-a, autorice dr. Mire Kermek - Sredanović, održane u izložbenom prostoru Centra za kulturu, govorili su dr. Hrvoje Turković i dr. Vjekoslav Majcen iz Zagreba, koji su istaknuli značaj ove publikacije koja do sada najcjelovitije iskazuje sve aspekte rada, razvojni put i značaj ŠAF-a.
Osim toga, ova monografija sadrži veoma iscrpnu filmografiju, popis svih značajnih događanja u proteklih 25 godina i kazalo imena i filmova.

Na Svečanoj projekciji, o ŠAF-u su govorili gradonačelnik Čakovca, g. Aleksandar Makovec i dr. Hrvoje Turković.
U filmskom djelu, posjetitelji su imali priliku pogledati tri filma iz bogate ŠAF-ove produkcije, zatim filmove FACE MORPHS i PLAY WITH CLAY, nastale na filmskoj radionici, tri nova filma ŠAF-a (ZOO GRAD, BUBA FILM i SNJEŽNA AVANTURA), te četiri nagrađena filma s ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala animiranih filmova.

Nakon projekcije, svi sudionici Radionice, šafovci i njihovi gosti nastavili su proslavu i druženje u predvorju Centra za kulturu.
Treba spomenuti i izložbu postavljenu u Centru za kulturu na
kojoj se je svojim likovnim, dizajnerskim i foto radovima predstavila grupa od osmero starijih članova ŠAF-a.

Ovom prilikom željeli bi se još jednom zahvaliti svim organizacijama i pojedincima koji su na bilo koji način pomogli obilježavanje obljetnice ŠAF-a i organizaciju Internacionalne filmske radionice.


monografija

proslava

   
ŠKOLA ANIMIRANOG FILMA ČAKOVEC
Trg Republike 1, 40000 Čakovec, Croatia tel/fax: 385 40 310 458 e-mail: saf@ck.t-com.hr