arhiva HOME  ENGLISH saflogo
2008. GODINA

46. REVIJA HRVATSKOG FILMSKOG I VIDEOSTVARALAŠTVA DJECE

Dd 25. do 28. rujna 2008. u Čakovcu je održana 46. revija hrvatskoga filmskog i videostvaralaštva djece, u organicaiji Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog filmskog saveza i ŠAF-a Čakovec.

 

Više o reviji na posebnoj stranici >>>> ili na stranicama Hrvatskog filmskog saveza.

plakat revije

 

ŠAF-u PRIZNANJE ZA GODIŠNJU PRODUKCIJU NA DANU HRVATSKE ANIMACIJE

Na Danu hrvatske animacije, koji se već nekoliko godina krajem listopada održava u Zagrebu (povodom Svjetskog dana animiranog filma), ŠAF je dobio priznanje Ocjenjivačkog suda za cjelokupnu godišnju produkciju.
Osim kopletne godišnje produkcije animiranih filmova iz dječjih kinoklubova i sekcija iz cijele Hrvatske (filmovi prikazani na ovogodišnjoj Reviji u Čakovcu), u progamu je prikazana i godišnja produkcija profesionalnih animiranih filmova, te prigodni program povodom dodjele Nagrade ASIFA-e Hrvatske za doprinos animaciji, koju je ove godine dobio naš poznati autor animiranih filmova, MIlan Blažeković.

LUTKE NAGRAĐENE NA FESTIVALU U ITALIJI I SLOVENIJI

Na Međunarodnom filmskom festivalu održanom od 22. do 31. listopada u Rimu, novi film Tonija Zadravca LUTKE, nagrađen je statuom Alice Nell Citta u kategoriji kratkog filma (mladi od 14 do 17 godina).
LUTKE su također dobile 1. nagradu na 9. TOTI Festivalu, međunarodnom festivalu nekomercijalnog filma u Mariboru (22. studeni 2008.)
Na istom festivalu 3. nagradu dobio je film PAS I BUHA.


Alice
Toni Zadravec, autor filmova VODA, RUŽA i LUTKE

lutke

Prizor iz filma LUTKE

ŠAF U SVIJETU

Prvi festival u ovoj godini na kojem će biti prikazan neki film ŠAF-a bit će festival VIDEOTIVOLI, koji se u okviru poznatog međunarodnog festivala kratkog filma održava u Tampereu (Finska) od 4. do 9. ožujka. Interes za sudjelovanje na ovom, petom po redu festivalu sve je veće, pa je tako ove godine prijavljeno preko 500 filmova iz 35 zemalja. ŠAF je prijavio četiri svoja filma iz lanjske produkcije, a za prikazivanje na festivalu odabran je film BAKICA STARIĆ-MLADIĆ-VESELIĆ.
U programu animiranih filomova, nazvanom STOP & GO, koji će se održati 5. travnja u San Francisku, bit će prikazan film ŠAF-a CRNA MAČKA.

Stop and Go

KLAUSTROFOBIJI PRVA NAGRADA U AUSTRALIJI

Na 11. međunarodnom festivalu filmova za djecu i mlade, održanom od 15. do 19. rujna u Auburnu (Australija) film KLAUSTROFOBIJA dobio je prvu nagradu u kategoriji filmova djece od 6 do 14 godina.
Na festival je ove godine pristiglo oko 350 filmova svih žanrova iz 44 zemlje, a u program je uvršten i film BAKICA STARIĆ-MLADIĆ-VESELIĆ.

klaustrofobija

KLAUSTROFOBIJI NAGRADA ZA NAJBOLJI ANIMIRANI FILM

Od organizatora festivala REEL TEENS, koji se od 6. do 8. lipnja održava u Woodstocku (New York, SAD), ovih je dana stigla lijepa vijest: film KLAUSTROFOBIJA dobio je prvu nagradu u kategoriji animiranih filmova, a osim njega u program festivala uvrštena su još tri filma ŠAF-a (RUŽA, BAKICA i SVIJET U STAKLENOJ KUGLI).

Reel Teens>>>

Film SVIJET U STAKLENOJ KUGLI bit će prikazan u okviru emisije DROP TV, specijalnom programu na američkoj televiziji koji promovira dječje filmove iz cijelog svijeta.

ŠKOLA ANIMIRANOG FILMA ČAKOVEC
Trg Republike 1, 40000 Čakovec, Croatia tel/fax: 385 40 310 458 e-mail: saf@ck.t-com.hr