arhiva HOME  ENGLISH saflogo
2002. GODINA

ŠAFOVCI GOSTI TV EMISIJE "DIZALICA"

Voditelji ŠAF-a, Edo Lukman i Jasminka Bijelić, te članovi Matea Barić, Marko Cigler i Darko Hradel bili su gosti popularne dječje TV emisije DIZALICA>>>>.
U kratkom razgovoru s voditeljima, oni su predstavili rad ŠAF-a i ukratko objasnili kako se radi animirani film.
Emisija je na programu u nedjelju 17. ožujka u 10:30 sati, a u okviru emisije prikazat će se i dva animirana filma ŠAF-a, ZAČARANA PRIČA i KLEO-PATRA.

15. SVJETSKI FESTIVAL ANIMIRANIH FILMOVA

Ove se godine u Zagrebu održava jubilarni, 15. svjetski festival animiranih filmova.
Šafovci na tom Festivalu kontinuirano sudjeluju još od 1982. godine, a ove su godine dobili poseban zadatak: ostvariti animiranu rođendansku čestitku Festivalu. Tridesetak sekundi dugu animacija realizirala je grupa najmalđih šafovaca, poigravši se sa čoplekom - zaštitnim znakom Festivala.
Ujedno, voditelj ŠAF-a Edo Lukman bio je član službenog žirija Festivala.
ANIMAFEST 2002>>>>

POSJET DJECE IZ MURSKOG SREDIŠĆA

U četvrtak, 23.svibnja, ŠAF je posjetilo četrdesetak učenika prvih razreda OŠ Mursko Središće, u pratnji svojih nastavnica Milke Husadžić i Željke Žganec. U dvosatnom druženju, upoznali su se s radom Škole, okušali u izradi krakih animacija te zajednički pogledali desetak animiranih filmova mlađih šafovaca.

FESTIVAL KECSKEMÉT 2002

U Kecskemétu (Mađarska) je od 12. do 16. lipnja održan Festival animiranih filmova, na kojem je po prvi put sudjelovao i ŠAF s izborom svojih filmova. Zahvaljujući toj suradnji,
četiri učenika i poznati mađarski animator Péter Szoboszlay sudjelovali su na ovogodišnjoj Internacionalnoj radionici animiranog filma.

kaff


FESTIVAL U AUBURNU (Australija)

Od 23. do 28. rujna održat će se 5. internacionalni festival filma i videa za djecu i mladež u Auburnu (Australija). ŠAF je na Festival poslao kompletnu ovogodišnju produkciju (šest filmova), a ovih dana stigla je obavijest da je svih šest filmova uvršteno u program (KOSTURSKI AJ-AJ, SVEMIRSKI HAMBI, U AUTOBUSU, MAJMUNSKA POSLA, TE NEVJEROJATNE KOKOŠI I KAUBOJSKA AVANTURA). S obzirom na suradnju Festivala u Auburnu s međunarodnim festivalima dječjeg filma, selektirani filmovi bit će prikazani i na 32. internacionalnom filmskom festivalu u Teheranu. AUBURN FESTIVAL>>>>

ŠAF-ovi FILMOVI U FRANCUSKOJ I AMERICI

Od 24. do 26. listopada održat će se Festival animiranih filmova za mlade u Bourg en Bresse-u (Francuska), na kojem će se ŠAF predstaviti s četiri filma iz novije produkcije:
KLEO-PATRA, OPSESIJA, KOSTURSKI AJ-AJ i
SVEMIRSKI HAMBI.
S Festivalom u Bourg en Bresse-u ŠAF kontinurano surađuje još od 1990. godine.
ŠAF je pozvan i na Internacionalni festival filmova za djecu u Chichagu (SAD), koji će se održati krajem listopada ove godine. Za prikazivnje na tom uglednom festivalu, selektirani su filmovi
KLEO-PATRA, KAKTUS FILM i ZAČARANA PRIČA
iz prošlogodišnje produkcije.
CHICHAGO FESTIVAL>>>>


chicago

spica animafesta

KLEO-PATRI PRVA NAGRADA U CHICAGU

U Chicagu je od 24. 10. do 3.11. 2002.održan jedan od najvećih svjetskih festvala filmova za djecu koji, za razliku od većine sličnih festivala, ima i posebnu natjecateljsku kategoriju filmova koje su ostvarila djeca. ŠAF već desetak godina sudjeluje na tom festivalu, a ove je godine prijavio tri filma iz prošlogodišnje produkcije: ZAČARANU PRIČU, KAKTUS FILM i KLEO-PATRU. Selekcijska komisija odabrala je sva tri filma za prikazivanje na festivalu, a filmu KLEO-PATRA je dječji žiri dodjelio prvu nagradu.
Film kojeg su ostvarili: Jurica Baranašić, Matea Barić, Marko Cigler, Branka Kipke, Jelena Miščančuk, Mario Gal, Matija Halić, Andrej Maček; Aleksandra Sir i Maja Vusilović, postao je na taj način jedan od najuspješnijih i najcjenjenijih filmova ŠAF-a u posljenjih nekoliko godina.
Svečanoj podjeli nagrada prisustvovao je i voditelj ŠAF-a Edo Lukman, koji je kao gost festivala proveo nekoliko dana u Chicagu. U neposrednom kontaktu s organizatorima i gostima festivala, voditelj je imao prilike čuti mnoštvo vrlo visokih ocjena šafovih filmova, što je rezultiralo dogovorom o daljnjoj suradnji ŠAF-a i festivala u Chicagu. Tako je vrlo vjerojatno da se već slijedeće godine, na jubilarnom 20. festivalu ŠAF predstavi s jednom retrospektivnom projekcijom svojih filmova.
Tokom boravka u Chicagu, voditelja je posebno obradovao susret sa "veteranima" ŠAF-a, Darkom Žiškovićem i Robertom Kuharom - Maxom, koji su našli vremena da prisustvuju projekciji šafovih filmova, odnosno podjeli nagrada.

 
   
ŠKOLA ANIMIRANOG FILMA ČAKOVEC
Trg Republike 1, 40000 Čakovec, Croatia tel/fax: 385 40 310 458 e-mail: saf@ck.t-com.hr