arhiva HOME  ENGLISH saflogo
2001. GODINA

ŠAF NA DANIMA HRVATSKOG FILMA

Na Danima hrvatskog filma, održanim u Zagrebu od 8. do 11. ožujka, ŠAF se je predstavio retrospektivom svojih filmova
(12 filmova nastalih u periodu od 1986. do 1999. godine).

ŠAF-u POVELJA HRVATSKE ZAJEDNICE TEHNIČKE KULTURE

Članovi ŠAF-a dobitnici su Povelje Hrvatske zajednice tehničke kulture u 2000. godini za kontinuirani 26-godišnji rad na promicanju dječjeg filmskog i video stvaralaštva, te razvijanje sposobnosti kreativnog mišljenja i izražavanja u obliku izvannastavne aktivnosti.
Nagrada će šafovcima biti uručena u petak, 30. ožujka 2001. godine u velikoj dvorani Hrvatske zajednice tehničke kulture.

UČENICI OŠ MACINEC U POSJETI ŠAF-u

Učenici nižih razreda OŠ Macinec (drugi, treći i četvrti), predvođeni svojim učiteljicama Bernardom Novak, Darinkom Kirić i Spomenkom Mavriček odlučili su da za vrijeme uskršnjih praznika jedan dan provedu na izletu u Čakovcu. Ružno vrijeme nije ih spiječilo da posjete Muzej Međimurja i još neka mjesta u gradu, a nas posebno veseli da su odlučili posjetiti i ŠAF gdje su se imali prilike upoznati s procesom nastajanja crtanog filma, a pogledali su i crtani film "Sretnuli smo puža" koji je krajem prošle godine ostvaren na filmskoj radionici u OŠ Krištanovec.

ŠKOLA MEDIJSKE KULTURE


Od 26.08. do 03.09. u Trakošćanu je održana Škola medijske kulture u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Ministarstva prosvjete i športa.
Radionicu za animirani film i ove su godine uspješno vodili Edo Lukman i Jasminka Bijelić iz čakovečkog ŠAF-a. Polaznici radionice bili su nastavnici osnovnih i srednjih škola, te nekoliko srednjoškolaca koji njeguju animaciju u svojim školskim filmskim družinama. U jednotjednom radu upoznali su rad na crtanom filmu te ostvarili niz animacijskih minijatura kasnije pretočenih u zajednički film pod nazivom OSAM LAKIH KOMADA, u trajanju od četiri i pol minute.
Film je prikazan na završnoj projekciji Škole, zajedno s radovima ostalih filmskih radionica, a trebao bi biti daljnji poticaj sudionicima radionice da u svojim školama rade s djecom na animiranom filmu.

ŠAF-u DVIJE NAGRADE NA FESTIVALU U AUSTRALIJI

Na 4. međunarodnom festivalu filmova djece i mladih u Auburnu (Australija), održanom od 24. do 28. 09. 2001. šafovci su dobili čak dvije nagrade:

1. nagradu za film KLEO-PATRA
2. nagradu za film OPSESIJA

ŠAF je na Festivalu sudjelovao s kompletnom ovogodišnjom produkcijom (četiri filma, sva četiri selektirana su za prikazivanje), a osvojene nagrade (uz one sa Revije u Čakovcu) pokazuju visoku razinu kvalitete ovih filmova.

Više o Festivalu u Auburnu možete naći na:
www.mt.net.au/~acdn/

"OPSESIJI" 3. NAGRADA NA REVIJI U DARUVARU

U Daruvaru je od 23. do 25.11. održana 33. revija hrvatskog filmskog i videostvaralaštva, na kojoj su bila prikazana filmska
i videoostvarenja autora iz organizacija udruženih u Hrvatski filmski savez, samostalnih autora iz RH i autora hrvatskih državljana koji djeluju u inozemstvu.
ŠAF je za Reviji prijavio film OPSESIJA učenice Petre Vidović, kojim se je ona prvi put predstavila na festivalu odraslih autora. Nakon pet revijskih projekcija, oržano je javno ocjenjivanje filmova, na kojem su ćlanovi žirija najboljim radom proglasili videorad DODIR Jelene Nazor iz Splita, drugu nagradu dobio je Vedran Šamanović za film NEUROTIC DANCERS, dok je OPSESIJI pripala treća nagrada.


opsesija

   
ŠKOLA ANIMIRANOG FILMA ČAKOVEC
Trg Republike 1, 40000 Čakovec, Croatia tel/fax: 385 40 310 458 e-mail: saf@ck.t-com.hr